top of page

בורקס פילו עם תרד פטריות וגבינות

 




מצרכים:

חבילת דפי פילו מצוננים או קפואים (מופשרים)

בצל גדול קצוץ

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות

200 גרם עלי בייבי תרד שטופים

גביע קוטג'

200 גרם גבינה צהובה 15% או 9% מפוררת

200 גרם גבינת פטה או בולגרית 5% מפוררת

ביצה

מעט חלב שקדים

שמן זית

 

אופן ההכנה

1.    במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים פטריות חתוכות ואת עלי הבייבי וממשיכים לטגן עד לריכוך. מסננים את הנוזלים ומקררים.

2.    בקערה מערבבים את הגבינות והביצה.

3.    מאחדים בין הגבינות לבין תערובת הירקות וטועמים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. שימו לב שהתערובת יכולה להיות מלוחה בגלל הגבינה.

4.    משמנים תבנית אפייה או פיירקס עם שמן זית ומחממים תנור ל 180 מעלות.

5.    מרטיבים דף פילו בחלב שקדים, מקפלים לחצי, מניחים כשתי כפות מהבלילה, מגלגלים לגליל ומניחים בתבנית.

6.    מברישים את הבורקס בשמן זית.

7.    מכניסים לתנור ואופים במשך כארבעים דקות, עד להזהבה.

 

אוכלים חם. בתאבון! 😊


 
 
 

Comments


bottom of page