לחם שיבולת שועל
- Sharon Shenhav-Tal
- 10 באוג׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות

שיבולת שועל נחשבת לאחד המזונות הבריאים ביותר. משפרת אנרגיה, עשירה בסיבים ועל כן אידיאלית להרזיה ולאיזון רמות סוכר. היא עשירה בוויטמינים מקבוצת B אשר מסייעים לאיזון מערכת העצבים ולשיפור מצב רוח ואנרגיה. מורידה כולסטרול, עשירה בברזל ובמנגן ומכילה נוגדי חימצון.
בשילוב עם היוגורט/ קוטג' והגבינות, מתקבל לחם עשיר בחלבון, מזין, טעים ומשביע מאוד.
מצרכים
לבלילה -
2 קופסאות קוטג' או יוגורט ביו (או שילוב)
2 כוסות שיבולת שועל עבה
כף אבקת אפייה
2 כפות זרעי פשתן
כוס גבנ"צ 9% מגורדת (או לפי העדפתכם)
למריחה לפני אפייה:
ביצה
שומשום/פרג
אופן הכנה:
1. ערבבו את כל חומרי הבלילה היטב ושימו במקרר למשך כחצי שעה (על מנת שהשיבולת שועל תספוג את הנוזלים).
2. שטחו, באופן אחיד ככל שניתן, על מגש עם נייר אפייה משומן.
3. מירחו מעל ביצה ופזרו שומשום/ פרג.
4. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לכ- 20 דקות.
5. חותכים למרובעים אוכלים ונהנים (או מקפיאים ומחממים המצנם לפני האכילה).
בתאבון 😊
Comments