מתכון לעוגת תפוחים עם קצף מפנקת וטעימה
- 4 בפבר׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
מתכון לעוגת תפוחים מפנקת או למעשה עוגת תפוחים עם קצף של סבתא נינה, בגירסה מופחתת סוכר ושומן.
16 פרוסות | 100 קלוריות לפרוסה | 3 גרם חלבון | 18 גרם פחמימות | 1 גרם שומן | 0.5 גרם סיבים תזונתיים
סבתא נינה ז"ל היתה קונדיטורית בחסד. העוגות והעוגיות שלה היו טעימות להפליא, יפות, מדוייקות ואסטטיות.
למרות שהותירה אחריה ספר מתכונים שכתוב ברומנית בכתב קטן וצפוף ולמרות שניסיתי ללמוד ממנה את אופן וטכניקות ההכנה, עדיין התוצאה המתקבלת, לא זהה לשלה.
במהלך השנים, התחלתי לנסות ולהבריא את המתכון הזה של עוגת התפוחים. להפחית סוכר, להוריד את החמאה, להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן. העוגה שהתקבלה יצאה טעימה מאוד, נימוחה ואוורירית. וכן, רק 100 קלוריות לפרוסה.
מתכון לתבנית בקוטר 26
לבסיס:
2 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כפות סוכר קנים (30 גרם)
½ כוס קמח כוסמין מלא (50 גרם) או קמח שקדים (לגירסה ללא גלוטן ודלת פחמימה)
½ כפית אבקת אפייה
לשכבת התפוחים:
8 תפוחים מוזהבים קלופים וחתוכים לקוביות
כף קינמון
½ כוס מים רותחים
לשכבת הקצף:
5 חלבונים בטמפרטורת החדר
½ כפית מלח
כפית חומץ
4 כפות (60 גרם) סוכר לבן (או סוכר קנים טחון)
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 160 מעלות
2. לבסיס: מקציפים את הביצים עד להיווצרות קצף ומוסיפים את הסוכר. מקציפים במהירות גבוהה למספר דקות עד לקבלת קרם אוורירי ונפוח. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית משומנת ואופים כעשר דקות עד שהבסיס מזהיב.
3. שכבת התפוחים: במחבת עמוקה (סוטאז') מבשלים על אש בינונית-גבוהה את התפוחים, קינמון והמים הרותחים עד שהמים מתאדים והתפוחים מתרככים. מקררים מעט ושופכים על הבסיס.
4. מקציפים חלבונים עם חומץ ומלח במהירות נמוכה עד לקבלת קצף ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים עד להטמעה.
יוצקים את הקצף על העוגה ומיישרים. אופים כחצי שעה בחום של 160 מעלות, עד שהקצף יציב לחלוטין.
ניתן לאכול אחרי שמתקרר מעט או לאחר קירור.
בתאבון!
Comments