עוגת גבינה אפויה, קלה ואוורירית שתמיד מצליחה...
- 4 בפבר׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
115 קלוריות לפרוסה | 13 גרם פחמימות | 6.3 גרם חלבון | 4 גרם שומן

אני חובבת מתוקים מושבעת. אין לי צורך באוכל, רק בעוגות...
למשך תקופה של שישה חודשים, הפסקתי לאכול סוכר לחלוטין וזה עשה לי פלאים בגוף, ברמות האנרגיה והריכוז, בקצב הריצה ועוד. מן הסתם זה מהלך קיצוני וקשה להתמיד בו לאורך זמן. לכן הגעתי להחלטה לא להתנזר לגמרי מצריכת סוכר אבל כן לצמצם את צריכתו.
החלטה זו, הביאה אותי לידי "הבראת עוגות". שינוי מתכונים של עוגות שישארו טעימות אך דלות בסוכר וללא ממתיקים מלאכותיים.
המתכון המקורי של העוגה הזאת הינו של שרל'ה. כשאכלתי אותה לראשונה, התענגתי על כל ביס. באופן הדרגתי, התחלתי להפחית סוכר במתכון, להוריד חמאה, להשתמש בגבינות רזות והרי התוצאה. עוגה טעימה, אוורירית ונימוחה שתמיד מצליחה!
להלן המתכון לעוגת גבינה אפויה – תבנית 26:
חומרים:
לבצק
2 ביצים שלמות
2 כפות סוכר קנים (30 גרם)
50 גרם קמח כוסמין מלא/ קמח שיבולת שועל/קמח שקדים
חצי כפית אבקת אפייה
למלית
5 חלבונים
5 כפות סוכר לבן (75 גרם)
500 גרם גבינה 3% או ½% שומן
3 חלמונים
2 כפות קמח/קורנפלור/ קמח תפוחי אדמה
קורט מלח
כפית חומץ
כפית תמצית וניל
לציפוי
מיכל שמנת חמוצה 9%
1 כף סוכר
1 כף סוכר וניל
אופן ההכנה:
מומלץ להשתמש בגבינות וביצים בטמפרטורת החדר
1. מחממים תנור ל 150 מעלות
2. מקציפים 2 ביצים שלמות עם 2 כפות סוכר לקצף תפוח ובהיר
3. מורידים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים 50 גרם קמח כוסמין מלא וחצי כפית אבקת אפייה. מפסיקים את המיקסר ומערבבים באופן ידני עד להטמעות מלאה של הקמח.
4. משמנים היטב תבנית ויוצקים את הלילה. אופים בחום של 150 מעלות במשך 10 דקות.
5. מקציפים את החלבונים עם כפית חומץ וקורט מלח. לאחר הופעת בועות, מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר לבן לקצף יציב.
3. בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה עם 3 חלמונים ושתי כפות קורנפלור וכפית תמצית וניל.
4. מערבבים את תערובת הגבינה עם קצף הביצים בתנועות קיפול ויוצקים על הבסיס.
5. מכניסים לתנור החם ומורידים את חום התנור מ 150 ל 130 מעלות.אופים שעה בחום של 130 מעלות ומכבים את התנור. משאירים את העוגה בתנור החם.
6. מערבבים מיכל שמנת חמוצה עם סוכר וניל וכף סוכר. כחצי שעה לאחר סיום האפייה, פותחים את התנור ומורחים על העוגה מהחוץ לפנים את השמנת ומחזירים לתנור המתקרר לחצי שעה נוספת.
7. מקררים במקרר, אוכלים ונהנים.




תגובות